Opleiding Werkgelukdeskundige

Op de site van de nationale beroepengids staat een overzicht van 21 nieuwe beroepen met toekomst. Op de tweede plaats staat de Werkgelukdeskundige (of werkgelukadviseur). Een werkgelukdeskundige is een manager of stafmedewerker die zich bezighoudt met het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer. De Werkgeluksdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team)coaching en –training gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast geeft de Werkgelukdeskundige kennis en inzichten over gelukkig werken of implementeert hij of zij tools of systemen waarmee de geluksbeleving van medewerkers kan worden bevorderd en/of gemeten.

Wil je je ook ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige of Werkgelukadviseur, volg dan de unieke opleiding tot Werkgelukdeskundige.

Deze driedaagse opleiding wordt door het HappinessBureau gegeven en de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De principes van werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten;
  • Hoe je werkgeluk en werkplezier in je organisatie kunt meten;
  • Welke instrumenten je kunt inzetten om werkgeluk en werkplezier te vergroten;
  • (Inter)nationale voorbeelden van organisaties die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen;
  • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die je direct in je organisatie kunt gebruiken.

Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast en ook hoe je succesvol veranderingen te weeg brengt met als doel een gelukkige(re) organisatie te worden.

Om te zien hoe gelukkig werken er in de praktijk uit ziet maakt een presentatie door een bedrijf dat gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepast onderdeel uit van de opleiding.

Praktische informatie
De opleiding bestaat uit drie losse trainingsdagen met steeds twee weken ertussen en wordt gegeven in Zoetermeer. Zie de site van het HappinessBureau voor data.

De kosten van de opleiding bedragen euro 1995,- (ex btw).
In verband met het interactieve karakter van de opleiding wordt er gewerkt in kleine groepen. Je kunt je hier aanmelden voor de opleiding.

Gewaardeerd met een 8,8
De opleiding wordt door de deelnemers gemiddeld met een 8,8 beoordeeld! En dit is wat ze erover zeggen:

“Goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Helder gebracht. Zeer bruikbaar om direct mee aan de slag te gaan. Interactief en wetenschappelijk onderbouwd”

“Goede afwisseling tussen werkvormen en theorie. Veel informatie op de partnersite. Alle documentatie wordt ter beschikking gesteld. Het is fijn om daarmee aan het werk te kunnen gaan en mijn eigen vorm tussen de beschikbare informatie te zoeken. De Roadmap for Happiness@work vond ik héél prettig. En goed om te oefenen met een praktijkcasus”

“Wat ik waardeer aan de opleiding zijn de verschillende modellen die worden aangereikt, de opdrachten (want dan ervaar je het zelf in de praktijk), de ‘harde’ cijfers en het op de derde dag bij elkaar komen van alle theorie en praktijk.”

Aanvullende ondersteuning na de opleiding
Het volgen van de opleiding Werkgelukdeskundige is een uitstekend startpunt als je aan de slag wilt met het (verder) vergroten van werkgeluk in je eigen organisatie en/of de organisatie(s) van je klanten. Uit ervaring weten we dat zodra je datgene wat je tijdens de opleiding hebt geleerd in de praktijk gaat toepassen, het kan voorkomen dat je nog (aanvullende) vragen hebt of extra ondersteuning en/of informatie zou willen. Om deze reden hebben we dit speciaal voor deelnemers aan de opleiding Werkgelukdeskundige mogelijk gemaakt.
Naast individuele ondersteuning op maat krijg je ook 6 maanden onbeperkt toegang tot onze besloten ‘Happy100AtWork’-website. Hiermee kun je een voor jouw organisatie op maat gemaakt werkgeluk programma samenstellen. Want wat we bij het HappinessBureau in de afgelopen jaren bij onze klanten hebben geleerd, is dat als het om werkgeluk gaat er geen ‘one size fits all’-programma bestaat. Want wat we bij het HappinessBureau in de afgelopen jaren bij onze klanten hebben geleerd, is dat als het om gelukkig werken gaat er geen ‘one size fits all’-programma bestaat. Heb je vragen over het partnership programma, neem dan contact op via info@happinessbureau.nl.