Onboarden bij Indeed: Goede integratie voor medewerkersbetrokkenheid

Vooral bij snelgroeiende bedrijven schiet de integratie van nieuwe werknemers in de bedrijfscultuur er nog weleens bij in, zegt Paul Wolfe, SVP HR van Indeed. Van de mensen die aan een nieuwe baan beginnen, is 65 procent binnen 91 dagen alweer op zoek naar iets anders. Blog op managersonline.nl

Managers zijn de sleutel tot werknemersbetrokkenheid

De Senior Vice-President Human Resources van Indeed kan daar enigszins begrip voor opbrengen, maar adviseert managers het onderwerp van de integratie van nieuwe werknemers in de bedrijfscultuur toch zeker meer prioriteit te geven. “Het goed integreren van nieuwe teamleden is essentieel voor het creëren van betrokkenheid.”
Wolfe weet hoe het is om in een snelgroeiend bedrijf te werken, vertelt hij. “Vooral in het aantrekken van nieuwe medewerkers gaat veel tijd zitten, en daardoor is het voor managers moeilijk om de tijd te vinden om werknemers goed te laten integreren in de organisatie. Het is echter belangrijk om verder te denken dan de korte termijn. Het heeft weinig zin om de recruitmentafdeling tijd te laten besteden aan het werven van personeel, als de bestaande werknemers weglopen.”

Grote stap in iemands leven
En dat is wel degelijk een van de risico’s als leidinggevenden niet genoeg aandacht besteden aan de integratie van werknemers, zo waarschuwt Wolfe. “Van de mensen die aan een nieuwe baan beginnen, is 65 procent binnen 91 dagen alweer op zoek naar iets anders.” Bedrijven moeten volgens hem daarom meer werk maken van het vergroten van de werknemersbetrokkenheid. “Om te beginnen door nieuwe werknemers bekend te maken met de cultuur van het bedrijf. Als u iemand alleen een laptop, telefoon en inwerkprogramma overhandigt, weet hij nog niet waar uw merk om draait.”
Een andere manier om nieuwe werknemers succesvol te laten integreren, is door ze een gevoel van waardering te geven, stelt Wolfe. “En waarom zou u daarmee wachten tot de eerste werkdag? Aan de slag gaan bij een nieuw bedrijf is vaak een grote stap in iemands leven, zeker als hij of zij er een andere baan voor opzegt.” […]

Voor de rest van het artikel: klik hier