Sturen op resultaat leidt tot grotere wendbaarheid

Artikel op managersonline, juni 2016

Sturen op resultaat leidt tot grotere wendbaarheid

Nieuwe inzichten verkregen uit onderzoek in opdracht van Finext heeft uitgewezen dat er binnen organisaties veel geld en tijd verspild wordt door niet te sturen op resultaat en door medewerkers niet in te zetten op hun talent, maar op formele functies.

Finext ondervroeg medewerkers van middelgrote tot grote bedrijven en de uitkomsten zijn opmerkelijk: ruim 60 procent van de ondervraagden geeft aan dat er vanuit het management niet gestuurd wordt op resultaat maar op de inhoud, 52 procent van de ondervraagden geeft aan dat hun talent niet goed wordt benut door het management, en 48 procent van de ondervraagden vindt dat er niet goed omgegaan wordt met het geven en ontvangen van feedback, wat ten nadele is van de capaciteit van de medewerkers.

Lees het gehele artikel hier