7 anti-pieker tips

Piekeren zou je misschien nog wel het beste kunnen omschrijven als de verkeerde kant op fantaseren. We piekeren allemaal wel eens en vooral ‘s nachts is het piekeren moeilijk te stoppen. En probeer dan de volgende ochtend nog maar eens fris en fruitig op te staan. Gelukscoach Angela Becker heeft op haar site 7 anti-pieker tips opgenomen die je helpen om te stoppen met piekeren.

7 ANTI-PIEKER TIPS

Heb je last van piekeren?

Piekeren is onrustig en zorgelijk nadenken. Het is een negatieve benadering van gebeurtenissen en situaties waardoor het normale denken zo beïnvloed wordt dat men moeite heeft tot een oplossing te komen. (Wikipedia)

Door piekeren kun je niet tot een oplossing komen omdat je in negatieve gedachtenpatronen vastzit. Het is daarom beter om met piekeren direct te stoppen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom vind je hier 7 tips om beter te kunnen stoppen met piekeren.

7 Anti-pieker tips

  1. Gedachten stop
  2. Zoek afleiding
  3. Ga bewust piekeren
  4. Wat zou X erover zeggen?
  5. Oefen je in dankbaarheid
  6. Oefen je positieve focus
  7. Ontwikkel je spirituele bewustzijn

Lees een toelichting op de 7 tips op de site van Angela of download het gratis e-book