Onboarden: De happy check van Sysmex en 10 tips

Post of greatplacetowork.nl, september 2016. Zorg ervoor dat nieuwe collega’s op een persoonlijke manier in de organisatie en binnen het team terechtkomen en dat de missie en waarden worden geïntroduceerd om die cultuur eigen te maken.

10 tips voor het verwelkomen van een nieuwe medewerker

Beeld je even in, het is je eerste werkdag bij je nieuwe baan. Vol spanning en energie ga je richting je nieuwe werk en bent benieuwd wat voor cultuur je zult aantreffen en hoe je zult worden verwelkomd. Wordt het een warm bad? Zul je met open armen worden ontvangen? Dit is ook hoe andere medewerkers voor het eerst jouw organisatie betreden. En dan de vraag aan jou: wat doet jouw organisatie om nieuwe medewerkers op een persoonlijke manier te verwelkomen? En hoe worden zij geïntegreerd in de cultuur?

Happy Check van Sysmex

Jaarlijks organiseert Sysmex  (laboratoriumbenodigheden) een ‘Happy Check’. Alle nieuwe collega’s van het voorbije jaar worden uitgenodigd voor een inspirerende dag in een informele setting. Het doel is enerzijds om verder kennis te maken met Sysmex en met de mensen. Dit gebeurt onder andere door middel van een toelichting door de Managing Director en de HR-afdeling. Daarnaast wordt er gedaan aan speeddating en verschillende spelvormen waarin nieuwe medewerkers de kans krijgen om feedback te geven op hun eerste jaar. Anderzijds wordt er vooruitgeblikt op de toekomst door de nieuwe medewerkers ‘manager for 1 day’ te laten zijn. Naderhand presenteren ze de uitkomsten van hun brainstormsessie over wat ze zouden aanpakken en eventueel verbeteren. […]

Voor de rest van het artikel: klik hier