Leidinggevenden! Doe mee aan het onderzoek ‘spot de ontwikkelmogelijkheden van je medewerkers’

Medewerkers die het gevoel hebben dat hun leidinggevende hen ondersteunt in hun ontwikkeling laten een sneller ontwikkelproces zien en presteren beter. Hiervoor hebben leidinggevenden wel inzicht nodig in de ontwikkelmogelijkheden van werknemers die de meeste ruimte voor groei bieden. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het als leidinggevenden jouw potentieel zien en jou stimuleren om dit verder te ontwikkelen?

Onder leiding van professor Marianne van Woerkom van Tilburg University start er binnenkort een onderzoek naar het spotten van ontwikkelmogelijkheden door leidinggevenden. Het doel daarbij is om te onderzoeken wat de meest effectieve manier is om coachend gedrag van leidinggevenden te stimuleren. Het onderzoek start in februari 2022 en duurt tot april 2022. Vanzelfsprekend is het onderzoek anoniem; ingevulde gegevens zijn niet terug te herleiden naar de deelnemer.

Wil je meedoen aan het wetenschappelijk onderzoek?

Iedere leidinggevende die aan de volgende voorwaarden voldoet kan meedoen:

  • Je geeft leiding aan een groep van minimaal 5 medewerkers
  • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en de ontwikkeling van deze medewerkers
  • Je geeft minimaal sinds 6 maanden leiding aan deze groep
  • Je hebt minimaal eens in de twee weken contact met je medewerkers, dit kan ook per e-mail, WhatsApp of virtueel vergaderen zijn

Wat wordt er van jou verwacht in het onderzoek?

Meedoen aan het onderzoek betekent dat je het volgende doet:

  • Je bekijkt drie online webinars en doet enkele oefeningen (duur: maximaal 1 uur per week, voor een periode van 3 weken)
  • Je vult drie keer een vragenlijst in (duur: max 15 minuten per keer)
  • De webinars en oefeningen kunnen op een zelf gekozen moment in de week worden bekeken en uitgevoerd

Wat levert meedoen jou als leidinggevende op?

  • Je leert effectieve evidence-based manieren om de meest relevante ontwikkelingsmogelijkheden van je medewerkers te ontdekken en zo hun functioneren en ontwikkeling effectief te stimuleren
  • Je krijgt inzicht in je coachende vaardigheden als manager
  • Je krijgt de uitslag van het onderzoek

Aanmelden?

Als je wilt deelnemen aan het onderzoek, stuur dan een mail naar Valesca Tobias via v.y.tobias@tilburguniversity.edu. Zij zal vervolgens contact met je opnemen om je wat meer te vertellen over het onderzoek en om een startdatum in te plannen. 

Het onderzoek kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden gedaan. Zie voor de Engelstalige tekst onze internationale nieuwssite.