Terug Naar Kantoor (Reboarding)

–Nu ook in het Engels–

Wellicht zijn jullie al bezig na te denken hoe medewerkers straks weer terug naar kantoor kunnen. We zien dat organisaties vooral kijken naar aspecten die met de 1,5 meter afstand te maken hebben. Wat zijn de looproutes? Welke medewerkers mogen wanneer naar binnen? Welke hygiënemaatregelen nemen we?  We vinden het verstandig daarnaast na te denken over het welzijn en werkgeluk van medewerkers. Hoe hebben zij het thuiswerken ervaren? Wat hebben zij nodig om de eerste dag en eerste weken weer goed te kunnen functioneren? Hoe verwelkomen we nieuwe collega’s en hoe geven we ruimte aan het feit dat we wellicht medewerkers hebben moeten ontslaan? Wat hebben we gemist tijdens het thuiswerken en welke nieuwe manier van werken willen we zeker vasthouden?

Het HappinessBureau heeft vanuit de medewerkersreis (employee journey) en werkgeluk een overzicht gemaakt wat je als medewerker, als team en als management kunt doen en welke vragen je kunt stellen aan jezelf, je team of de medewerkers om de terugkeer naar kantoor zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe kun je het overzicht gebruiken?

Het overzicht bestaat uit drie fasen en drie doelgroepen. We onderscheiden de fasen voordat je weer teruggaat naar kantoor, de eerste dag of week en de periode daarna. We hebben deze fasen voor drie groepen uitgewerkt: medewerkers, teams en management. Voor iedere combinatie van fase en doelgroep is kort aangegeven waar je het accent op zou kunnen liggen en welke vragen je daarbij kunt stellen.

Het overzicht is bedoeld om organisaties te helpen oprechte aandacht te geven aan de behoeften van medewerkers en met elkaar te bezien wat er nodig is het nieuwe werkritme weer op te pakken.

Je kunt de overzichten natuurlijk beschikbaar stellen in je organisatie, zodat de verschillende afdelingen en teams ermee aan de slag kunnen.

Dus: waar moet je, vanuit werkgeluk bezien, allemaal rekening mee houden als we weer teruggegaan naar kantoor? Je kunt de overzicht downloaden in A3-formaat en A4-formaat. Zie hieronder ook de Engelstalige versies.

Het HappinessBureau biedt verschillende diensten die je kunnen helpen bij het weer Terug Naar Kantoor gaan. Denk bijvoorbeeld aan advies, online workshops, online surveys, concrete tools of een interim-professional.

Meer weten over hybride werken? We hebben:

Neem gerust contact met ons op. Dat kan door te mailen naar Info@HappinessBureau.nl of door het contactformulier hieronder in te vullen.

Heb je een vraag aan ons? Wij reageren meestal binnen 2 dagen. Geen reactie ontvangen? Kijk ook in je spam-folder; wellicht is onze mail daar terecht gekomen.