Veel organisaties doen een stap op de plaats om na te denken hoe ze het werk voor de toekomst willen organiseren. Het gedwongen thuiswerken heeft veel nieuwe ervaringen opgeleverd, positieve en negatieve. Hoe willen we het werk nu organiseren? Welk werk kan thuis worden gedaan, waarvoor willen we dat de medewerkers naar kantoor komen? Recente onderzoeken laten zien dat als medewerkers hybride werken (thuis en op kantoor) het belangrijk is dat ze op de hoogte zijn van de nieuwe afspraken. Voor teams is het relevant om voor verbinding te zorgen en erop te letten dat de werkdruk behapbaar blijft voor alle teamleden. Leidinggevenden zullen meer op resultaten sturen en ervoor moeten zorgen dat medewerkers zich gezien en gehoord voelen.

En bovenal wordt geadviseerd om als organisatie de vinger aan de pols te houden bij de medewerkers: luister goed en ga aan de slag met suggesties. Vandaar dat het HappinessBureau de Hybride Werken Monitor heeft ontwikkeld. Met een korte, krachtige vragenlijst kun je frequent peilen hoe het met de medewerkers gaat. Het geeft direct inzicht in waar je bij moet sturen, voor welke thema’s je meer aandacht moet vragen.

De korte vragenlijst is in 1-2 minuten in te vullen, waardoor het nauwelijks een belasting is voor medewerkers. Door de gestandaardiseerde vragenlijst en rapportage, kunnen wij de Hybride Werken Monitor voor een zeer scherp tarief aanbieden.

Heb je belangstelling voor de Hybride Werken Monitor, vul dan onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

=