Band met collega’s veel belangrijker dan auto van de zaak

Priscilla Tienkamp op Intermediair.nl, december 2016. Of je als werknemer bij je werkgever blijft, hangt veel meer af van je intrinsieke motivatie dan van (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Materiële zaken als compensatie voor overwerk en een auto van de zaak zijn amper van belang om werknemers bij hun werkgever te houden. We vinden de band met onze collega’s en de inhoud van ons werk veel belangrijker, zo blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2016.

Vooral docenten blijven bij hun huidige werkgever omdat ze de inhoud van hun werk leuk en uitdagend vinden. Voor ruim zes op de tien leraren is dat de belangrijkste motivatie om niet van organisatie te veranderen. Werknemers in de zorg zijn het meest blij met hun collega’s en zien hen dan ook als belangrijkste reden om bij de huidige organisatie te blijven werken. Werknemers in financiële functies vinden prettige collega’s het belangrijkst, gevolgd door een goede werk-privébalans.

Intermediair Imago Onderzoek

In het kader van het Intermediair Imago Onderzoek 2016 werden ruim vierduizend hbo-plussers tot 45 jaar ondervraagd over hun werk, salaris, loopbaan, favoriete werkgevers, carrièrewensen en favoriete werkgevers. Benieuwd naar alle resultaten? Duik in de cijfers en lees de speciale editie van het digitale Intermediair Magazine.

Voor het totale artikel: hier