HappinessBureau Workshops

Het HappinessBureau verzorgt workshops, trainingen en opleidingen. Zie hieronder voorbeelden van een aantal workshops. Het totale aanbod vind je hier.

Voor medewerkers & teams hebben we o.a. de volgende opties:

 • Werken aan werkgeluk
  • Tijdens deze workshop leren de deelnemers wat werkgeluk is, waarom het belangrijk is en hoe ze het eigen werkgeluk zelf (verder) kunnen vergroten. Werkgeluk is niet altijd vanzelfsprekend. Actieve aandacht hiervoor brengt vaak de energie weer terug, geeft inzicht in keuzes die je kan maken en geeft vernieuwde focus op zaken die wel kunnen. Tip! Aanvullend aan deze workshop kan worden gekozen voor het Werkgeluk booster programma voor medewerkers. Dit 6 maanden durende online programma draagt eraan bij om ook na de workshop het onderwerp ‘werkgeluk’ levend te houden en hier zelf actie op te ondernemen.
   • De kracht van waardering
    •  De deelnemers worden op interactieve wijze meegenomen in wat waardering is; waarom het belangrijk is en op welke wijze ze meer waardering kunnen geven. Met inspirerende voorbeelden worden de deelnemers uitgedaagd te brainstormen over ideeën waardoor ze voor meer waardering kunnen zorgen op hun werkplek.
   • Energize je online (team)meeting!
    • Sinds de coronacrisis vergaderen we meer online dan voorheen en is er een blijvende behoefte om te kijken hoe je online sessies en bijeenkomsten inspirerend, interactief, verbindend en energiegevend (in plaats van vermoeiend) kunt laten zijn. Tijdens deze online workshop krijg je tips en tricks aangereikt en ervaar je een aantal oefeningen en energizers die je meteen ook zelf kunt gaan inzetten in je online bijeenkomst of team meeting.

    Voor leidinggevenden of medewerkers met leidinggevende taken hebben we de volgende online workshop:

    • Werkgeluk & Leiderschap
     • Deze interactieve workshop is gebaseerd op de rol van leidinggevenden en dan kijken we vooral ook naar de basisbehoeften van medewerkers. We leggen vooral focus op de verschillende rollen van leidinggevenden en ontdekken zo o.a. de 3 petten van leiderschap. We hebben aandacht voor welke technieken je het beste kan inzetten om verbinding te houden met je collega’s/medewerkers die veelal op afstand werken. De geboden informatie wordt afgewisseld met voorbeelden en tips uit de praktijk. Tip! Aanvullend aan deze workshop kan voor elke leidinggevende worden gekozen voor het Werkgeluk booster programma voor leidinggevenden. Dit 6 maanden durende online programma draagt eraan bij om ook na de workshop het onderwerp ‘werkgeluk’ levend te houden en hier als leidinggevende actie op te ondernemen.

    Voor HR-managers en HR-adviseurs hebben we de volgende opties:

     • Hoe creëer je de beste Employee Experience?
      • Voorbeelden van best practices aan de hand van het HEART-model van Employee Experience en hoe deze te ontwerpen met behulp van Employee Experience Design.
     • Na afloop van bovenstaande webinars of online workshops ontvangen alle deelnemers (kosteloos) het ebook ‘Employee Experience Design’.

     En… voor alle sessies geldt:
     De geboden informatie wordt afgewisseld met aansprekende en inspirerende voorbeelden en concrete tips. We zorgen voor voldoende interactie, energie en plezier en het resultaat van de workshops is dat de deelnemers inzicht krijgen in wat zij rond het betreffende thema kunnen doen voor zichzelf en binnen de organisatie.

     Heb je belangstelling voor één van de workshops, neem dan contact met ons op. Ben je op zoek naar een ander onderwerp? Laat het ons weten en we kijken hoe we dit voor je mogelijk kunnen maken.