Online workshops en interactieve webinars

Het HappinessBureau verzorgt naast workshops, trainingen en opleidingen op locatie ook online presentaties (webinars) en workshops variërend van 1 – 3 uur. Zie hieronder het aanbod voor de verschillende doelgroepen.

Voor medewerkers & teams hebben we de volgende opties:

 • Werken aan werkgeluk
  • Tijdens deze workshop leren de deelnemers wat werkgeluk is, waarom het belangrijk is en hoe ze het eigen werkgeluk zelf (verder) kunnen vergroten. Werkgeluk is niet altijd vanzelfsprekend. Actieve aandacht hiervoor brengt vaak de energie weer terug, geeft inzicht in keuzes die je kan maken en geeft vernieuwde focus op zaken die wel kunnen. Tip! Aanvullend aan deze workshop kan worden gekozen voor het Werkgeluk booster programma voor medewerkers. Dit 6 maanden durende online programma draagt eraan bij om ook na de workshop het onderwerp ‘werkgeluk’ levend te houden en hier zelf actie op te ondernemen.
 • Hybride (samen)werken, zo doe je dat
  • Het gedwongen thuiswerken heeft veel nieuwe ervaringen opgeleverd, positieve en negatieve. Nu we al geruime tijd gewend zijn aan deze situatie is het juiste moment aangebroken om na te denken hoe we het werk voor de toekomst willen organiseren. Welk werk kan op kantoor en welk werk kan op een andere locatie? Welke afspraken moeten teams maken om goed te kunnen samenwerken? Welke rol hebben leidinggevenden of HR? En daarnaast is het goed om heel praktisch naar enkele zaken te kijken, zoals: hoe kunnen we online beter vergaderen? Hoe doen we dat als sommigen thuiswerken en anderen op kantoor zijn? 
 • Plezier en verbinding (ook op afstand)
  • In korte tijd zijn we als gevolg van de coronacrisis gewend geraakt aan thuiswerken en hybride werken. Het werk loopt in de meeste gevallen gewoon door en er blijkt dat fysieke aanwezigheid niet per definitie nodig is om productief te kunnen werken. Toch is er één aspect dat hierbij als minpunt naar voren komt: door meer op afstand te werken wordt het sociale contact of samenwerken dat je op locatie wel hebt gemist zoals het praatje bij de koffie of even je verhaal kwijt kunnen. Tijdens de interactieve online sessie staan de achtergronden van verbinding en plezier centraal. Hierbij komt ter sprake wat van belang is bij het creëren van meer verbinding en plezier en wat we zelf kunnen beïnvloeden en wat je kunt doen om (nog) meer verbinding en plezier te ervaren.
 • Vitaal thuiswerken
  • Als gevolg van de coronacrisis werken we nu veel vaker vanuit onze eigen woon- of werkkamer. Tijdens deze workshop delen we praktische tips en bieden we inspiratie en tools om het thuiswerken zo plezierig mogelijk, in verbinding met onze collega’s en in goede gezondheid vol te houden.
 • De kracht van waardering
  •  De deelnemers worden op interactieve wijze meegenomen in wat waardering is; waarom het belangrijk is en op welke wijze ze meer waardering kunnen geven. Met inspirerende voorbeelden worden de deelnemers uitgedaagd te brainstormen over ideeën waardoor ze voor meer waardering kunnen zorgen op hun werkplek.
 • Energize je online (team)meeting!
  • We vergaderen tegenwoordig meer online dan voorheen en is er een blijvende behoefte om te kijken hoe je online sessies en bijeenkomsten inspirerend, interactief, verbindend en energiegevend (in plaats van vermoeiend) kunt laten zijn. Tijdens deze online workshop krijg je tips en tricks aangereikt en ervaar je een aantal oefeningen en energizers die je meteen ook zelf kunt gaan inzetten in je online bijeenkomst of team meeting.
 • Fun & Friendship Energizer programma
  • Naast de verschillende online workshops kan er ook worden gekozen voor het ‘Fun & Friendship Energizer’ programma, waar wekelijks of tweewekelijks een 30 minuten durende online energizer aan medewerkers wordt aangeboden. Deze energizers hebben als doel het plezier te verhogen en de verbinding tussen collega’s te verstevigen. Hier vind je meer informatie over dit programma.

Voor leidinggevenden of medewerkers met leidinggevende taken hebben we de volgende online workshop:

 • Leidinggeven aan teams
  • Deze interactieve workshop is gebaseerd op de rol van leidinggevenden en dan kijken we vooral ook naar de basisbehoeften van medewerkers. We leggen vooral focus op de verschillende rollen van leidinggevenden en ontdekken zo o.a. de 3 petten van leiderschap. We hebben aandacht voor welke technieken je het beste kan inzetten om verbinding te houden met je collega’s/medewerkers die veelal op afstand werken. De geboden informatie wordt afgewisseld met voorbeelden en tips uit de praktijk. Tip! Aanvullend aan deze workshop kan voor elke leidinggevende worden gekozen voor het Werkgeluk booster programma voor leidinggevenden. Dit 6 maanden durende online programma draagt eraan bij om ook na de workshop het onderwerp ‘werkgeluk’ levend te houden en hier als leidinggevende actie op te ondernemen.

Voor HR-managers en HR-adviseurs hebben we de volgende opties:

 • Workshop Organisatiecultuur Online versterken
  • De cultuur van een organisatie geeft aan waar je als organisatie voor staat. Wat je belangrijk vindt en wat niet; hoe je dingen doet, hoe je beslissingen neemt in een organisatie; welke waarden je hebt en hoe je doe in de praktijk brengt. Hoe je als mensen met elkaar omgaat.
  • Nu medewerkers regelmatig(er) thuiswerken en veel interactie online plaatsvindt, hoe zorg je er dan voor dat je als organisatie vast kunt houden aan je cultuur? Hoe breng je online in de praktijk waar je voor staat? Dat is waar deze workshop over gaat.
 • Hoe creëer je de beste Employee Experience?
  • Voorbeelden van best practices aan de hand van het HEART-model van Employee Experience en hoe deze te ontwerpen met behulp van Employee Experience Design.
 • Na afloop van bovenstaande webinars of online workshops ontvangen alle deelnemers (kosteloos) het ebook ‘Employee Experience Design’.

En… voor alle online workshops geldt:
De geboden informatie wordt afgewisseld met aansprekende en inspirerende voorbeelden en concrete tips. We zorgen voor voldoende interactie, energie en plezier en het resultaat van de online workshops is dat de deelnemers inzicht krijgen in wat zij rond het betreffende thema kunnen doen voor zichzelf en binnen de organisatie.

Heb je belangstelling voor een van de webinars of online workshops, neem dan contact met ons op. Ben je op zoek naar een ander onderwerp? Laat het ons weten en we kijken hoe we dit voor je mogelijk kunnen maken.