Online workshops en interactieve webinars in coronatijd

Het HappinessBureau verzorgt naast workshops, trainingen en opleidingen op locatie ook online presentaties (webinars) en workshops variërend van 1 – 3 uur. Zie hieronder het aanbod voor de verschillende doelgroepen.

Voor medewerkers & teams hebben we de volgende opties:

 • Werken aan werkgeluk
  • Tijdens deze workshop leren de deelnemers wat werkgeluk is (ook in coronatijd), waarom het belangrijk is en hoe ze het eigen werkgeluk zelf (verder) kunnen vergroten. Werkgeluk is door de coronacrisis niet altijd vanzelfsprekend (meer). Actieve aandacht hiervoor brengt vaak de energie weer terug, geeft inzicht in keuzes die je kan maken en geeft vernieuwde focus op zaken die wel kunnen. Tip! Aanvullend aan deze workshop kan worden gekozen voor het Werkgeluk booster programma voor medewerkers. Dit 6 maanden durende online programma draagt eraan bij om ook na de workshop het onderwerp ‘werkgeluk’ levend te houden en hier zelf actie op te ondernemen.
 • Hybride (samen)werken, zo doe je dat
  • Het gedwongen thuiswerken heeft veel nieuwe ervaringen opgeleverd, positieve en negatieve. Nu we al meer dan een jaar gewend zijn aan deze situatie is het juiste moment aangebroken om na te denken hoe we het werk voor de toekomst willen organiseren. Welk werk kan op kantoor en welk werk kan op een andere locatie? Welke afspraken moeten teams maken om goed te kunnen samenwerken? Welke rol hebben leidinggevenden of HR? En daarnaast is het goed om heel praktisch naar enkele zaken te kijken, zoals: hoe kunnen we online beter vergaderen? Hoe doen we dat als sommigen thuiswerken en anderen op kantoor zijn? 
 • Zingeving in coronatijd
  • Het coronavirus zet ons leven op z’n kop. We weten niet hoe de komende tijd eruit gaat zien. De crisis maakt dat we anders denken en doen, ons dagelijks ritme overhoop ligt en we andere ervaringen hebben. Het is niet meer dan logisch dat we nu geconfronteerd worden met allerlei emoties en vraagstukken die de zingeving in ons werk positief of negatief beïnvloeden. In deze online workshop staan we stil bij wie jij bent in deze crisis, wat je ervaart, hoe je reageert en ook hoe je positief blijft onder de omstandigheden.
 • Plezier en verbinding op afstand
  • In korte tijd zijn we als gevolg van de coronacrisis gewend geraakt aan thuiswerken of werken we op locatie in teams die onderling geen of weinig face-to-face contact met elkaar hebben. Het werk loopt in de meeste gevallen gewoon door en er blijkt dat fysieke aanwezigheid niet per definitie nodig is om productief te kunnen werken. Toch is er één aspect dat hierbij als minpunt naar voren komt: door op afstand te werken wordt het sociale contact of samenwerken dat je op locatie wel hebt gemist zoals het praatje bij de koffie of even je verhaal kwijt kunnen. Tijdens de interactieve online sessie staan de achtergronden van verbinding en plezier centraal. Hierbij komt ter sprake wat van belang is bij het creëren van meer verbinding en plezier en wat we zelf kunnen beïnvloeden en wat je kunt doen om (nog) meer verbinding en plezier te ervaren.
 • Vitaal thuiswerken
  • Als gevolg van de coronacrisis werken veel mensen al maandenlang dagelijks vanuit hun eigen woon- of werkkamer. En deze situatie, die de nodige uitdagingen met zich meebrengt, kan nog best wel eens een tijdje gaan duren. Het thuiswerken vraagt de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen van iedereen. En we hebben te maken met uitdagingen, zoals werken zonder de directe aanwezigheid van collega’s. Of we werken in een huis vol mensen, waarbij zorg- en werktaken door elkaar heen lopen. Tijdens deze workshop delen we praktische tips en bieden we inspiratie en tools om het thuiswerken zo plezierig mogelijk en in goede gezondheid vol te houden.
 • Ken je collega’s in coronatijd
  • De belangrijkste reden voor thuiswerkers om terug te willen naar de werkplek? Dat zijn de collega’s. Vooral de meer informele gesprekken die voor verbinding zorgen worden gemist. Als gevolg van het lange thuiswerken blijkt dat collega’s méér willen dan alleen efficiënt informatie uitwisselen via online team meetings. En je collega’s beter leren kennen is van groot belang voor een goede samenwerking en het houdt ook de betrokkenheid bij de organisatie in stand. Tijdens deze online workshop gaan we met elkaar in gesprek, wisselen we ervaringen uit en doen we (speelse) oefeningen om elkaar juist in coronatijd beter te leren kennen. En aan de behoefte tegemoet te komen van echt contact met je collega’s. Verder krijg je een aantal praktische tips aangereikt en formuleer je zelf een of meerdere acties van hoe je in (echt) contact blijft met je collega’s.
 • De kracht van waardering
  •  De deelnemers worden op interactieve wijze meegenomen in wat waardering is; waarom het belangrijk is en op welke wijze ze meer waardering kunnen geven. Met inspirerende voorbeelden worden de deelnemers uitgedaagd te brainstormen over ideeën waardoor ze voor meer waardering kunnen zorgen op hun werkplek.
 • Energize je online (team)meeting!
  • Door de coronacrisis werken we voorlopig nog veel online en is er een toenemende behoefte om te kijken hoe je online sessies en bijeenkomsten inspirerend, interactief, verbindend en energiegevend (in plaats van vermoeiend) kunt laten zijn. Tijdens deze online workshop krijg je tips en tricks aangereikt en ervaar je een aantal oefeningen en energizers die je meteen ook zelf kunt gaan inzetten in je online bijeenkomst of team meeting.
 • Fun & Friendship Energizer programma
  • Naast de verschillende online workshops kan er ook worden gekozen voor het ‘Fun & Friendship Energizer’ programma, waar wekelijks of tweewekelijks een 30 minuten durende online energizer aan medewerkers wordt aangeboden. Deze energizers hebben als doel het plezier te verhogen en de verbinding tussen collega’s te verstevigen. Juist in een tijd waar dit o.a. door werken op afstand onder druk staat en door medewerkers vaak wordt gemist. Hier vind je meer informatie over dit programma.

Voor leidinggevenden of medewerkers met leidinggevende taken hebben we de volgende online workshop:

 • Leidinggeven aan teams in coronatijd
  • Deze interactieve workshop is gebaseerd op de rol van leidinggevenden en dan kijken we vooral ook naar de basisbehoeften van medewerkers in coronatijd. We staan stil bij wat er momenteel in coronatijd speelt en we laten, op basis van recent onderzoek, zien hoe dit effect heeft op het (werk)geluk van medewerkers (en leidinggevenden). We leggen vooral focus op de verschillende rollen van leidinggevenden en ontdekken zo o.a. de 3 petten van leiderschap. We hebben aandacht voor welke technieken je het beste kan inzetten om verbinding te houden met je collega’s/medewerkers die veelal op afstand werken.  De geboden informatie wordt afgewisseld met voorbeelden en tips uit de praktijk. Tip! Aanvullend aan deze workshop kan voor elke leidinggevende worden gekozen voor het Werkgeluk booster programma voor leidinggevenden. Dit 6 maanden durende online programma draagt eraan bij om ook na de workshop het onderwerp ‘werkgeluk’ levend te houden en hier als leidinggevende actie op te ondernemen.

Voor HR-managers en HR-adviseurs hebben we de volgende opties:

 • Workshop Organisatiecultuur Online versterken
  • De cultuur van een organisatie geeft aan waar je als organisatie voor staat. Wat je belangrijk vindt en wat niet; hoe je dingen doet, hoe je beslissingen neemt in een organisatie; welke waarden je hebt en hoe je doe in de praktijk brengt. Hoe je als mensen met elkaar omgaat.
  • Nu veel medewerkers vooral thuiswerken en dus interactie met name online plaatsvindt, hoe zorg je er dan voor dat je als organisatie vast kunt houden aan je cultuur? Hoe breng je online in de praktijk waar je voor staat? Dat is waar deze workshop over gaat.
 • Employee Experience in coronatijd
  • Voorbeelden van best practises aan de hand van het HEART-model van Employee Experience en hoe deze te ontwerpen met behulp van Employee Experience Design.
 • Topwerkgeverschap in corona tijd
  • Wat topwerkgevers kunnen doen tijdens  de lockdown, bij het reboarden en hoe Corona ons werkende leven zal veranderen.
 • Na afloop van bovenstaande webinars of online workshops ontvangen alle deelnemers (kosteloos) het ebook ‘Employee Experience Design’.

En… voor alle online workshops geldt:
De geboden informatie wordt afgewisseld met aansprekende en inspirerende voorbeelden en concrete tips. We zorgen voor voldoende interactie, energie en plezier en het resultaat van de online workshops is dat de deelnemers inzicht krijgen in wat zij rond het betreffende thema kunnen doen voor zichzelf en binnen de organisatie.

Heb je belangstelling voor een van de webinars of online workshops, neem dan contact met ons op. Ben je op zoek naar een ander onderwerp? Laat het ons weten en we kijken hoe we dit voor je mogelijk kunnen maken.