Workshop Jörgen Raymann: Uitsluiting en Humor op de werkvloer; waar ligt de grens?

De ontwikkelingen rond de dood van George Floyd in de VS, de Black Lives Matter protesten en uitspraken van zwarte en witte prominenten in onze samenleving, lijken de verhoudingen weer op scherp te zetten. Op de werkvloer weten wij vaak niet wat wel of niet gezegd kan worden. Onbewust kunnen er opmerkingen gemaakt worden die kwetsend kunnen zijn voor de ander. Diepgewortelde vooroordelen en vooringenomenheid kunnen leiden tot racistisch gedrag zonder dat iemand zich er bewust van is. Ook ons normatieve denken, kan er voor zorgen dat wij homofoob of transfoob gedrag vertonen terwijl wij helemaal geen problemen met de LHBTI gemeenschap hebben.

Raymann geeft in zijn workshop “Humor en discriminatie en uitsluiting” tips en tricks die u en uw personeel helpen een beter inzicht te krijgen in ons gedrag. Raymann helpt u met humor en relativering door het moeras van uitsluiting, discriminatie en racisme. Zijn devies: Niemand is geboren met het idee dat anderen minder of minderwaardig zijn, onze referentiekaders hebben soms een herwaardering en/of een reset nodig. Als we met elkaar kunnen lachen, hoeven wij niet meer om elkaar te lachen.

Workshop: Op een interactieve manier gaat Raymann met de groep aan de slag.

Door middel van voorbeelden (filmpjes en sketches) laat hij zien hoe de beleving van humor kan verschillen. Met groepsopdrachten confronteert hij deelnemers met hun eigen vooroordelen en aannames. Hij creëert hierbij een omgeving waarbij iedere deelnemer zich veilig voelt en niemand zich buitengesloten of aangesproken voelt. Hij gelooft dat je alleen kan verbinden en begrip kan tonen als er nuance wordt gebracht in het debat. Raymann is een bruggenbouwer die met de billen bloot durft te gaan en eerlijk vertelt over zijn eigen aannames en vooringenomenheid en hoe hij daaraan gewerkt heeft en nog steeds werkt. Alleen als je bewust bent van je gedrag en waar het zijn oorsprong vindt, kun je er wat aan doen.

Duur : 2 uur

Er is een follow up mogelijk na de workshop : een intervisie tool op basis van gamification waardoor gedrag op een leuke en uitdagende manier gestimuleerd wordt.

Heb je belangstelling voor deze workshop? Vul onderstaand formulier in en Jörgen Raymann of zijn management neemt spoedig contact met je op.

Heb je problemen met het formulier? Mail ons dan op Info@HappinessBureau.nl.