Wil je met je team, afdeling of organisatie aan de slag met werkgeluk en echt resultaat behalen? Dan zijn de WerkgelukVersnellers zeker iets voor je.

De opzet van de WerkgelukVersnellers

Bij een werkgelukversneller ga je voor een periode van bijvoorbeeld drie maanden aan de slag met een specifiek onderwerp zoals waardering, eigenaarschap of plezier & verbinding.

We starten met een korte meting bij de groep over het onderwerp. Dat doen we na afloop weer, zodat we goed de ontwikkeling kunnen zien.

Wij verzorgen vervolgens een inhoudelijke (online) sessie over het onderwerp, waardoor de groep niet alleen al meer weet over het gekozen thema, maar tevens al geïnspireerd is met diverse voorbeelden uit de praktijk.

Voorbeeld programma

Aan het eind van de sessie gaat de groep aan de slag met het verzamelen van ideeën over hoe zij invulling geven aan het thema in de komende drie maanden. Er wordt een selectie en een keuze gemaakt door de groep.

Vervolgens gaat de groep met de uitvoering aan de slag voor een afgesproken tijd. Er is halverwege een (online) sessie om te kijken hoe het gaat, om de energie erin te houden en mogelijke problemen te bespreken en op te lossen.

Tussentijds kan er gebruik worden gemaakt van onze werkgeluk-boosters (zie hier de standaard aanpak) die we aanpassen aan het specifieke thema. Ook kan de groep kiezen voor een buddy-systeem, waardoor het aan de slag gaan met het onderwerp wellicht makkelijker is.

Aan het eind van de periode (de duur is in onderling overleg te bepalen) wordt gekeken naar de resultaten en bespreken we of en hoe de groep het thema levend wil houden.

Mogelijke thema’s

Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld thema’s als:

  • De Kracht van Waardering
  • Plezier & Verbinding (op afstand)
  • Coachen op werkgeluk (voor leidinggevenden)
  • Eigenaarschap
  • Creëer een Happy Cultuur

Behoefte aan een ander thema? Laat het ons weten!

=