Verdiepingsdag Werkgeluk op 1 juni 2021!

Vanuit het HappinessBureau organiseren we al ruim vier jaar de opleiding Werkgelukdeskundige en in de afgelopen tijd krijgen we steeds meer vragen en verzoeken wanneer er een vervolg op de opleiding komt. En dat vervolg is er nu! Op 1 juni 2021 organiseren we een verdiepingsdag Werkgeluk voor iedereen die Werkgelukdeskundige of Chief Happiness Officer is en wel toe is aan verdieping en uitwisseling met gelijkgestemden.

De verdiepingsdag is van 9.30 tot 16.30 uur en wordt (op 1,5 meter afstand) gehouden bij De Hooge Woning in Zoetermeer (adres: Voorweg 109, 2716 NH Zoetermeer). De kosten bedragen euro 475,- (ex btw en kosten) en je kunt je hier aanmelden.

Bonus! Als je je voor deze verdiepingsdag aanmeldt krijg je als bonus één maand gratis toegang tot onze Happy100AtWork site (met meer dan 100 ideeën, tips, (kaart)spellen, filmpjes, oefeningen, werkgeluk-boosters, e-books en presentaties die helpen werkgeluk in organisaties (verder) te vergroten).

Tijdens de verdiepingsdag hebben we een aantal interactieve en inspirerende sessies gepland door experts op verschillende werkgelukgebieden, een praktijkvoorbeeld en delen we de resultaten van ons jaaronderzoek. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om andere Werkgelukdeskundigen en CHO’s te ontmoeten en ervaringen te delen. Hieronder vind je meer informatie over de sessies:

“Bouwen op kwaliteiten” (Marianne van Woerkom, professor positieve organisatiepsychologie Erasmus universiteit Rotterdam):

Waarom bestaan banen al voordat we de kwaliteiten kennen van de mensen die deze banen gaan vervullen? Waarom hebben veel organisaties slechts oog voor de talenten van 5-10% van hun medewerkers? En waarom managen zij de competenties van hun medewerkers vooral door naar de negatieve afwijkingen van de gouden standaard te kijken? Dit zijn vragen die centraal staan in de presentatie van professor Marianne van Woerkom die ingaat op hoe organisaties de kwaliteiten van hun medewerkers beter kunnen benutten door banen aan te passen aan de mens, in plaats van andersom. Mensen zijn voorgeprogrammeerd om meer aandacht te besteden aan negatieve informatie dan aan positieve informatie. Dit betekent dat we kansen laten liggen om onze sterke punten te ontdekken en ons welbevinden te verhogen. In de presentatie gaat Marianne in op onderzoek naar wat er gebeurt als medewerkers hun sterke punten kunnen toepassen in hun werk en hoe organisaties hun medewerkers hierbij kunnen ondersteunen.

Never a dull moment: Playful workdesign” (Susanne van Riel & Fenne van den Bos, Gelukzusters)

In deze sessie maak je kennis met de nieuwste manier om zelf meer flow te creëren: Playful Workdesign. Soms heb je taken die frustrerend, stressvol of uitermate saai zijn. Taken waar je tegenop ziet en die je uit je flow halen. Goed nieuws: deze taken kun je zelf designen. Hoe? Door verschillende strategieën te gebruiken die je helpen om er weer een leuke ervaring van te maken. Dit kan door er een competitie-element, een verhaal of juist iets grappigs aan toe te voegen. Na deze sessie weet je hoe je dat kunt doen én heb je je eigen ‘workhack’ gemaakt.

Werkgeluk in de praktijk bij Aalberts integrated piping systems” (Hedwig Lubberding, HR manager Benelux)

Mooi onderwerp: Werkgeluk. Hoe breng je dit in de praktijk? Waar begin je? En wat zijn de lessons learned? In een kort tijdsbestek neemt Hedwig Lubberding je mee door haar praktijkervaring. Met ups en downs, maar ook mooie resultaten krijg je hierdoor ideeën over wat je kunt doen, en hoe je vooral ook klein kan beginnen. Na deze presentatie heb je een aantal ideeën gehoord over wat je in de praktijk kunt toepassen en kun je ook leren van de fouten die gemaakt zijn, zodat jij deze niet hoeft te maken.  

De 5 perspectieven van Hybride Werken” (Lucas Swennen -HappinessBureau-)

Hybride werken gaat over de flexibele toekomst van ons werk: welk werk doen we waar, met wie en wanneer? Het kantoor verandert van een plek waar je móet zijn naar een plek waar je – op z’n tijd – wílt zijn. Aan het begin van de Coronacrisis moesten velen ineens thuiswerken. Dat ging zo aardig dat het niet vanzelfsprekend is dat we massaal terugkeren naar de situatie vóór Corona. Organisaties kunnen nu een pas op de plaats maken en goed nadenken hoe ze het hybride werken willen inrichten. Lucas laat zien hoe 5 perspectieven daarbij kunnen helpen.

N.b. In verband met corona is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je je tijdig aanmeldt. Je kunt kunt je hier aanmelden.