Start Opleiding Chief Happiness Officer in België

Vanuit het HappinessBureau organiseren we al bijna 4 jaar de opleiding Werkgelukdeskundige/Chief Happiness Officer. En vanaf 2021 wordt deze opleiding (in vierdaagse vorm) ook gegeven in België. Dat doen we samen met onze Belgische partner Itzu Training.

Waarom Chief Happiness Officer worden?

Mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, werken beter samen en hebben minder last van stress dan hun minder gelukkig collega’s. Gelukkig werken draagt bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid – met betere (bedrijfs)resultaten als gevolg. Maar naast deze resultaten gaat het er uiteindelijk om dat je het iedereen in je organisatie gunt om met plezier en energie te werken in een omgeving waar ze gelukkig kunnen zijn. En met trots vertellen waar ze werken.

Juist in coronatijd is gebleken dat de aandacht voor werkgeluk of welbevinden van medewerkers alleen maar meer momentum heeft gekregen. De inhoud van de opleiding bevat daarom ook specifieke inhoud en voorbeelden van werkgeluk in coronatijd.

De opleiding

Wil je je ook ontwikkelen tot Chief Happiness Officer, volg dan deze unieke opleiding. Tijdens deze vierdaagse opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De principes van werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten;
  • Hoe je werkgeluk en werkplezier in je organisatie kunt meten;
  • Welke instrumenten je kunt inzetten om werkgeluk en werkplezier te vergroten;
  • (Inter)nationale voorbeelden van organisaties die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen;
  • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die je direct in je organisatie kunt gebruiken.

Na de opleiding weet je hoe medewerkers zelf hun werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast en ook hoe je succesvol veranderingen te weeg brengt met als doel een gelukkige(re) organisatie te worden. 

Om te zien hoe gelukkig werken er in de praktijk uit ziet maakt een presentatie door een bedrijf dat gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepast onderdeel uit van de opleiding. Wil je een detailoverzicht ontvangen van welke onderwerpen tijdens de vier dagen aan bod komen, stuur dan een mail aan Toon.huls@itzu.eu

Praktische informatie

De opleidingsdagen zijn: 12 januari, 26 januari, 9 februari en 2 maart 2021. Een opleidingsdag is van 9.00 – 17.00 uur. De opleiding vindt plaats in de gebouwen van de Confederatie Bouw Limburg, Wetenschapspark 33, 3590 Diepenbeek (België). Tijdens de opleiding kunnen de corona maatregelen (o.a. 1,5 meter afstand) worden gehandhaafd.
De kosten van de opleiding bedragen € 1980,- (ex btw). Er zijn verschillende subsidieregelingen voor Belgische deelnemers van toepassing waardoor het uiteindelijk te betalen bedrag tussen de euro 700,- en euro 900,- (ex btw) uitkomt.

Indien je een dag verhinderd bent, kun je de dag inhalen bij een latere editie van de opleiding. Betalingsvoorwaarden bij cancelling deelname: 100% restitutie tot 4 weken voor aanvang, 50% restitutie tot 2 weken voor aanvang, daarna geen restitutie meer. Vervanging door een collega is mogelijk.

In verband met het interactieve karakter van de opleiding wordt er gewerkt in kleine groepen.

Meer informatie of aanmelden voor de opleiding

Als je meer informatie wilt ontvangen of als je je wilt aanmelden voor de opleiding, stuur dan een mail aan Toon Huls van Itzu Training (mail: Toon.huls@itzu.eu). Hij zal vervolgens contact met je opnemen.